Kiinteistöalan toiminta on talouteemme nopeimmin kasvavia sektoreita. Kaupungistuminen ja ilmastomuutos ovat yhdessä tehneet rakentamisesta ja kiinteistöjen elinkaaren hallinnasta erään merkittävimmistä globaaleista haasteista, mikä tarjoaa suomalaiselle alan osaamiselle valtavat mahdollisuudet.

Rakentamissektori on luonteeltaan pirstaloitunut ja paikallinen. Hajanaisuuden vähentäminen vaatii integrointia ja tiedon hyväksikäyttöä uudella tavalla. Perinteemme informaatio- ja kommunikaatioalalta tarjoavat tähän hyvän lähtökohdan. Sen lisäksi pitää osata soveltaa Suomen käytäntöjä paikallisesti, erilaisiin kulttuureihin ja erilaisten kumppaneiden kanssa, mikä on haasteellista. Rakennus- ja kiinteistöalalla meillä ei ole Nokian kaltaisia globaaleja ja vahvoja toimijoita. Pääomaintensiivisyyden vuoksi merkittäviin hankkeisiin tarvitaan kuitenkin vahvoja kumppaneita. Vahvan teknologisen osaamisen lisäksi meiltä vaaditaan myös kykyä strategiseen verkottumiseen.

Alan päättäjät ovat omaksuneet nämä tosiasiat melko hyvin. Valtiovaltakin tukee uudenlaisia toimintatapoja. Cleantech on maamme innovaatiotoiminnan fokusalue, ja kaupungeista pitää tulla Tekes-ohjelmien ja innovatiivisten hankintojen kautta rohkeita demonstraatioiden mahdollistajia. Nyt tarvitaan vain konkreettisia tekoja. Kansainvälisen todellisen menestymisen mahdollistamiseksi on käynnistettävä hankkeita, joissa rakentamisen ja kiinteistöalan osaamista integroidaan. Tässä tilaisuudessa olemme tekemässä sitä työtä.

Puhujina on tämän saman kysymyksen kanssa tuskailleita suomalaisia huippuosaajia, jotka ovat valmiita jakamaan omia kokemuksiaan asian viemiseksi eteenpäin nopeammin. Tarkoitus ei ole vain keskustella vaan sopia myös siitä, miten voimme edetä yhdessä. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan!

Tilaisuus on maksuton, suljettu keskustelutilaisuus. Pyydämme ilmoittautumaan 14. toukokuuta 2014 mennessä: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Tilaisuuden ohjelma

13.30 Kahvi ja ilmoittautuminen
14.00 Tilaisuuden avaus

Ari Ahonen, toimitusjohtaja, RYM Oy
14.10 Pystyykö kansainvälinen konserni hyödyntämään suomalaista osaamista?

Jari Tainio, Toimitusjohtaja, Schneider Electric Buildings Finland Oy
14.30 Miten kaupunki voi edistää suomalaisen cleantech-osaamisen kansainvälistämistä?

Pauli Välimäki, ECO2-ohjelman johtaja, Tampereen kaupunki
14.50 Tarkastus- ja monitorointitiedon maksimointi kiinteistö- ja inframaailmassa

Timo Okkonen, Kaupallinen johtaja, Inspecta Group         
15.10 Miten suomalaista rakennus- ja kiinteistösektorin kansainvälistä erityisosaamista voidaan hyödyntää?

Keskustelua
15.30 Kahvitauko  
16.00 Mitä suomalaiset pk-yritykset tarvitsevat menestyäkseen globaalisti?

Ville Mickelsson, Toimitusjohtaja, Cyberlightning Oy
16.20 World Alliance for Low Carbon Cities -alusta käytettävissämme

Johan Wallin, Hallituksen varapuheenjohtaja, World Alliance for Low Carbon Cities
16.40 Miten tästä eteenpäin?

Ari Ahonen, Toimitusjohtaja, RYM Oy
17.00–18.00 Verkottumismahdollisuus

 

All events

Programs

Reframing City Districts (ReCiDi)

A research project conducted by the Universities of Turku and Tampere which aims to form a new conceptual framework which will help shape the collective identity and common vision necessary to realize the future low-carbon and sustainability targets.

Systemic Architectures for Sustainable Urban Innovation (SASUI)

An action learning and research project conducted by Aalto University and the University of Tampere which aimed to form a better understanding of the architectural requirements for successful innovation projects.